Heb je advies nodig? Bel: 0342 - 231 358 of mail: info@bestelzonwering.nl Bel of mail!
  • Nederlandse fabrikant
  • Advies op maat
  • Vakkundige montage

Doekeigenschappen

Hieronder geven wij praktische tips over hoe om te gaan met de zonweringdoeken van Bestelzonwering.nl

Waterdichtheid

Acryldoek wordt waterafstotend behandeld. Zo weerstaat ze aan een lichte regenbui, als een hellingshoek van minimaal 14° gerespecteerd wordt en op voorwaarde dat het doek goed onderhouden wordt. In geval van normale of langdurige regenval, moet het doek opgerold blijven om schade te voorkomen. Wanneer het doek toch nat wordt, moet de zonwering volledig geopend worden om het doek optimaal te laten drogen.

Knik-, vouw- en wrijfstreep

Deze ontstaan bij de confectie, de assemblage of de plaatsing van het zonweringdoek of bij het gebruik nadien. Het gevolg is dat op de plaats van de vouwen en knikken een donkere streep zichtbaar wordt, die lijkt op een potloodstreep (vooral zichtbaar bij lichte kleuren) of een lichte streep die lijkt op een krijtstreep (vooral zichtbaar bij donkere kleuren).

Doorhangen

Het doek staat bijna altijd onder een permanente spanning dankzij een systeem van springveren. De naden en de zomen spelen een belangrijke versterkende rol, maar moeten tegelijk de meeste spanningen opvangen. Wanneer het doek opgerold wordt, komen de naden bovenop elkaar te liggen waardoor ze platgedrukt worden, en dit zorgt voor een hogere spanning. Daardoor kunnen naden en zomen licht uitgerokken worden, en zelfs een beetje doorhangen wanneer de zonwering uitgerold wordt.

Wafelvorming

Wafelvorming kan voorkomen ter hoogte van de naden, zomen of in het midden van het doek. Door de dubbele dikte op het niveau van de naden verkrijgt men een verschillende diameter bij het oprollen van het doek. De spanning uitgeoefend door de armen van de zonwering, door het gewicht en het doorhangen van de oprollingsas of door de breedte van het doek kan dit fenomeen nog versterken. Dit fenomeen kan zich ook voordoen bij hevige regenval waarbij door het gewicht van het water zakvorming ontstaat.

Laat je adviseren

Wil je graag meer informatie over de gebruikte zonweringdoeken van Bestelzonwering.nl of wil je graag vrijblijvend deskundig advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.