Heb je advies nodig? Bel: 0342 - 231 358 of mail: info@bestelzonwering.nl Bel of mail!
  • Nederlandse fabrikant
  • Advies op maat
  • Vakkundige montage

Veelgestelde vragen

 

Is er een mogelijkheid om de zonweringen in een showroom te bekijken?

Jazeker! Je bent welkom om de producten te bekijken in onze showroom in Barneveld. Maak van tevoren een afspraak, zodat onze adviseurs alle tijd hebben om je te voorzien van een uitgebreid advies op maat.

 

Kan ik met mijn zonwering besparen op mijn energierekening?

Ja, met zonwering kun je besparen op je energierekening. Omdat zonweringen een isolerende werking hebben, houden zonweringen in de zomermaanden de warmte tegenen kun je genieten van een heerlijke temperatuur in huis. In de winter blijft de warmte juist binnen en hoeft de verwarming minder vaak gebruikt te worden.

 

Wat kost een zonwering?

De prijzen van zonweringen zijn afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst verschilt het welk type zonwering je kiest, ga je voor ritsscreens, rolluiken, knikarmschermen of uitvalschermen? Daarnaast maak je keuzes over de kleur, kap, profiel en bediening. Tenslotte is de prijs van je zonwering afhankelijk van de afmetingen en of je kiest voor bezorgen en/of monteren. Vraag hier een offerte aan.

 

Is mijn terrasscherm of uitvalscherm waterdicht?

Het acryldoek van een terrasscherm, ook wel knikarmscherm genoemd, wordt waterafstotend behandeld. Zo kan het doek best tegen een lichte regenbui, maar in het geval van normale of langdurige regenval moet het opgerold blijven. Wanneer het doek toch nat geworden is, laat het dan volledig opdrogen voordat je het scherm sluit. 

 

Hoe lang gaat een zonwering mee?


De verwachte levensduur van zonweringen is als volgt:

Lamellen van rolluiken en terrasoverkappingen

20-25 jaar

Screendoeken van ritsscreens

20-25 jaar

Doeken van knikarmschermen en uitvalschermen

<20 jaar

De motoriek

20-25 jaar

Door de zonwering regelmatig schoon te maken, voorkom je vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Daarnaast is het aan te raden om schermen te sluiten bij hevige windstoten en regenbuien. 

 

Wanneer kan ik mijn zonwering het best bestellen?

De zonwering heeft een productietijd van 2-4 weken in het laagseizoen en 3-6 weken in het hoogseizoen. Als je het laat bezorgen of monteren komt hier nog wat tijd bij. Wij raden dus aan om je zonwering in het begin van het jaar te  bestellen, zodat je er in de warme zomermaanden optimaal van kunt genieten.
*Let op! Onze productietijd kan afwijken. Onze medewerkers kunnen je de beste indicatie geven.

 

Welke zonwering heeft de beste werking?

Dit is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Rolluiken zorgen voor volledige verduistering en een extra beveiliging van het huis, maar als jij liever schaduw in je tuin wilt, zijn knikarmschermen een passende zonwering.  Als je een zonwering wilt om de warmte tegen te houden, maar nog wel uitzicht naar buiten wilt behouden, zijn screens de perfecte oplossing. Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. Zij kunnen jou adviseren over de juiste zonwering voor jouw situatie.