Heb je advies nodig? Bel: 0342 - 231 358 of mail: info@bestelzonwering.nl Bel of mail!
 • Nederlandse fabrikant
 • Advies op maat
 • Vakkundige montage

Solar zonwering

Solar zonwering is een duurzame manier om de temperatuur en lichtinval in huis te regelen. Solar zonwering werkt op zonne-energie doordat er een zonnepaneel verwerkt is in de zonwering. Als de zon op het zonnepaneel schijnt, laadt de accu op. Plan hier een vrijblijvend adviesgesprek
 

Welke producten zijn als Solar verkrijgbaar?


Nog niet alle zonweringen werken op zonne-energie, maar de ontwikkelingen van Solar zonweringen zijn volop bezig. Momenteel verkopen wij Solar screens en rolluiken.


Voordelen zonwering op zonne-energie


Een Solar zonwering is eenvoudig te monteren: er hoeft niet geboord te worden én de zonwering is volledig draadloos. Omdat de zonwering een accu heeft, is er ook geen stroomaansluiting nodig.

 • Natuurlijk heeft direct zonlicht de voorkeur, maar de accu van een Solar zonwering werkt al op daglicht. Hierdoor kan de zonwering het hele jaar gebruikt worden.
   
 • De accumotor van Brel wordt vol geleverd en is eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening, wandzender of zelfs met een app op je smartphone.
   
 • Het zonnepaneel zit verwerkt in de afdekkap bovenaan de zonwering. Bij een lichte zonwering is het zonnepaneel beter zichtbaar dan bij een donkere zonwering.

  solar
   
 • Voor alle Solar screens geldt dat de zijkanten van het doek met een rits vastzitten aan de geleiders. Hierdoor zijn de screens windvast, dit betekent dat de screens niet klapperen bij harde wind.
   
 • Voor de Solar zonweringen gelden dezelfde voordelen en kenmerken als voor de standaard zonweringen met netvoeding. Zo is er bij de Solar screens keuze uit veel verschillende kleuren screendoeken en zijn ook de verduisterende screens mogelijk.
   
 • Wist je dat er zelfs een voorkeurspositie ingesteld kan worden van de uitval van de zonwering? Dit kan handig zijn om de perfecte balans te vinden tussen schaduw en lichtinval op een specifiek moment van de dag.

  Stel je voor dat je 's ochtends met de zonwering de ochtendzon wilt blokkeren, maar in de namiddag meer licht wilt toelaten. Met de voorkeurspositie kun je dit instellen zodat de zonwering automatisch naar die gewenste positie gaat wanneer deze wordt geactiveerd. Deze functie biedt extra maatwerk en gemak bij het gebruik van de Solar zonwering. 
   
 • Bestelzonwering.nl geeft drie jaar garantie op de Solar zonweringen.
   

solar


Ons advies


De Solar zonwering kan het hele jaar gebruikt worden, mits de accu vol genoeg blijft. In de praktijk gebeurt het zelden, maar houdt er rekening mee dat de accu van een Solar zonwering leeg kan raken als deze niet genoeg licht krijgt.

De positie van het zonnepaneel heeft invloed op het laadvermogen van de accu. Wij raden aan om de Solar zonwering aan de zonkant van het huis te plaatsen. In het zuiden, met een hoek van 35 graden komt de meeste hoeveelheid zon op het zonnepaneel. Als het zonnepaneel in de schaduw wordt geplaatst, presteert de zonwering niet optimaal. Onze specialisten komen bij u inmeten en kijken wat de juiste positie is voor de Solar zonwering.

 

Wat zijn de kosten een Solar zonwering?


De prijs van een Solar zonwering is ongeveer 100 tot 200 euro hoger dan een standaard zonwering met netvoeding. De investering in Solar zonweringen levert ook wat op: een lagere energierekening en waardestijging van je huis. Zonlicht is gratis, dus de zonweringen verdienen zichzelf weer terug!  Onze specialisten adviseren je graag over de juiste zonwering voor jouw situatie. Maak een inmeetafspraak met een van onze specialisten.